Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λακκοτρύπης: Η Αγκυρα θέλει την αναταραχή στη ΝΑ Μεσόγειο

Κύπρος και η Ελλάδα πρέπει «να μην χάσουν από τα μάτια τη μπάλα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κύπριος υπουργός ενέργειας. Η Τουρκία μπορεί να γίνει κομμάτι της λύσης και όχι του προβλήματος, τόνισε.

Λακκοτρύπης: Η Αγκυρα θέλει την αναταραχή στη ΝΑ Μεσόγειο

Στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει αναταραχή στην περιοχή ώστε να αποτρέψει το ενδιαφέρον των εταιριών από την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων σημείωσε ο υπουργός ενέργειας της Κύπρου Γιωργος Λακκοτρύπης από το συνέδριο του Economist.

Αυτό που πρέπει να κάνουν αυτή τη στιγμή η Κύπρος και η Ελλάδα είναι «να μην χάσουν από τα μάτια τη μπάλα», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι απαιτείται συνεργασία των χωρών της περιοχής, με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα. Η Τουρκία μπορεί να γίνει κομμάτι της λύσης και όχι του προβλήματος, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κύπριος υπουργός ενέργειας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακάλυψη του κοιτάσματος Αφροδίτης, ο κ. Λακκοτρύπης, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζεται η εμπορική αξιοποίησή του.

Το υφιστάμενο σχέδιο προβλέπει την αποστολή του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και στη συνέχεια υγροποιημένο, να αποστέλλεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο κ. Λακκοτρύπης, στάθηκε στην αναγκαιότητα ανάδειξης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σε ενεργειακό κόμβο, τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του αγωγού EastMed.

Όσον αφορά το άμεσο ερευνητικό πρόγραμμα ο Κύπριος υπουργός ενέργειας, γνωστοποίησε ότι θα γίνουν στην περιοχή εντός 24 μηνών πέντε επιπλέον δοκιμαστικές γεωτρήσεις και άλλες πέντε γεωτρήσεις επιβεβαίωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v