Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφορετικές προσεγγίσεις για Προβόπουλο

Για πρόθεση συμψηφισμού των ευθυνών για την κατάσταση της οικονομίας κατηγόρησε τον κ. Γ. Προβόπουλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ διακριτικές αποστάσεις κράτησε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαφορετικές προσεγγίσεις για Προβόπουλο
Με διαφορετικούς τόνους απάντησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτόξευσε κατηγορίες για συμψηφισμό ευθυνών με την προηγούμενη κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών κράτησε διακριτική απόσταση από τις δηλώσεις Προβόπουλου.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, δήλωσε ότι ο κ. Προβόπουλος "κάνει μια χαρά τη δουλειά του". 

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το αν η κυβέρνηση περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της. 

Μιλώντας το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τήρησε ήπιους τόνους για τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών δήλωσε: "Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Αν το έκανα, θα υπέσκαπτα ολόκληρο το σύστημα, στο οποίο ο καθένας έχει τον ρόλο του".

"Ο κ. Προβόπουλος εκτελεί μια χαρά τα καθήκοντά του", συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση βουλευτών για το τι ακριβώς είπε ο κ. Προβόπουλος στον κ. Παπανδρέου όταν τον επισκέφθηκε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που ήταν παρών στη συνάντηση δήλωσε: "Μας είχε ενημερώσει ότι το ταμειακό έλλειμμα ήταν στις 8 μονάδες και όδευε προς διψήφιο, αλλά δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι σε εθνικολογιστική βάση το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα έφθανε το 12,7%". "Αυτό ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν το φανταζόμασταν", συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να επιχειρείται να αποδοθούν στη σημερινή κυβέρνηση "ίδιες ευθύνες με την προηγούμενη, που έφθασε το έλλειμμα εδώ που είναι".

Νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις για όποιον επιχειρεί επιμερισμό των ευθυνών, τονίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τα στοιχεία για το ύψος των ελλειμμάτων, ενώ η αντιπολίτευση είχε μόνο εκτιμήσεις.

Ο κ. Πεταλωτής καταλόγισε στον κ. Προβόπουλο πρόθεση συμψηφισμού των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή με εκείνες της παρούσας κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας, όταν δήλωσε στη Βουλή πως είχε ενημερώσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου τόσο τον τέως όσο και τον νυν πρωθυπουργό για το ύψος του ελλείμματος.

"Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το ύψος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού", υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v