Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου-Παπαδήμου-"Βήμα"

Για μυστική συνάντηση Παπανδρέου-Παπαδήμου κάνει λόγο το "Βήμα", που αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος μετέφερε σήματα και μηνύματα της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας.

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου-Παπαδήμου-Βήμα
Για μυστική συνάντηση Παπανδρέου - Παπαδήμου κάνει λόγο το "Βήμα", που αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος ταξίδεψε ινκόγκνιτο στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει σήματα και μηνύματα της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας αλλά και για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις απόψεις και τις διαθέσεις της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το "Βήμα", ο κ. Παπαδήμος, ερχόμενος στην ελληνική πρωτεύουσα την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε αμέσως διαβουλεύσεις, πρώτα στην έδρα της Τράπεζας της Ελλάδος και ακολούθως σε άγνωστους χώρους με ανώτερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επειδή όλα έγιναν γρήγορα και σε κλειστό κύκλο, δεν υπάρχει γνώση για το περιεχόμενο των συζητήσεων και των επαφών. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ συναντήθηκε και συζήτησε εξαντλητικά με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ασφαλείς πληροφορίες, σημειώνει το "Βήμα", αναφέρουν ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο κ. Παπαδήμος είχε πολύωρη συνάντηση στο Καστρί με τον πρωθυπουργό και, αν και ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών, εικάζεται πως περιέγραψε αναλυτικά στον κ. Παπανδρέου τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων μας για τη θέση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. 

Η εφημερίδα επισημαίνει πως από την περασμένη Κυριακή το κλίμα των επιθετικών δηλώσεων σε βάρος της Ελλάδας υποχώρησε, όπως υποχώρησαν και τα κύματα κερδοσκοπίας, ενώ και τα σήματα που δόθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση μετά την Κυριακή φανερώνουν πιο δυναμικές διαθέσεις για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, κυρίως όσον αφορά στο εύρος και στην ταχύτητα της προσαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v