Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και πρέπει να ζητήσει βοήθεια από την Κίνα κατά τον κ. Nouriel Roubini, σε δήλωσή του στο CNBC.com από το Νταβός, στο οποίο βρίσκεται εν όψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει κατά τον κ. Nouriel Roubini, σε δήλωσή του στο CNBC.com από το Νταβός στο οποίο βρίσκεται εν όψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

"Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει", τόνισε ο κ. Roubini, προσθέτοντας ότι "κοιτάξτε, πρέπει να ζητήσουν από την Κίνα να τους βοηθήσει". Σημείωσε, δε, ότι εάν η κατάσταση της Ελλάδας χειροτερέψει τότε η Ε.Ε. θα αναγκαστεί να τη βοηθήσει.

Νωρίτερα, πάντως, σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο κ. Roubini είχε χαρακτηρίσει σοβαρότερο πρόβλημα για την ευρωζώνη τη δυσχερή θέση της ισπανικής οικονομίας από αυτήν της Ελλάδας.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Roubini είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ότι η Ισπανία -η τέταρτη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης- αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή του ευρώ, με δεδομένες την αυξημένη ανεργία της αλλά και τις "αδύναμες" τράπεζες. Ο κ. Roubini υποστήριξε πως η προσοχή στρέφεται στην Ελλάδα και λανθασμένα αφήνει έξω την περίπτωση της Ισπανίας.

Χαρακτηριστικά, τόνισε: "Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για την ευρωζώνη. Εάν καταρρεύσει η Ισπανία, αυτό θα είναι καταστροφή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v