Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμούνια: Φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο το ΠΣΑ

Τα σχέδια της Ελλάδας για δημοσιονομικές περικοπές είναι φιλόδοξα αλλά επιτεύξιμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα υποστηρίζει πλήρως, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια στο πρακτορείο Reuters.

Αλμούνια: Φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο το ΠΣΑ
Τα σχέδια της Ελλάδας για δημοσιονομικές περικοπές είναι φιλόδοξα αλλά επιτεύξιμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα υποστηρίζει πλήρως, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια στο πρακτορείο Reuters.

«Αυτό που λέμε στις ελληνικές Αρχές είναι: το πρόγραμμα σταθερότητάς σας θέτει φιλόδοξους στόχους και επιδιώξεις και υποστηρίζουμε πλήρως αυτούς τους φιλόδοξους στόχους».

«Θεωρούμε πως η επίτευξή τους τα επόμενα τρία χρόνια, πριν από το τέλος του 2012, είναι απολύτως απαραίτητη. Αυτοί οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι, περιβάλλονται όμως από ρίσκα».

Σύμφωνα με τον κ. Αλμούνια, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τους κινδύνους που περιβάλλουν το πρόγραμμα σταθερότητας. «Στις συστάσεις μας δημιουργούμε μια διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος που περιλαμβάνει την ανάγκη υιοθέτησης επιπλέον μέτρων εφόσον παρουσιαστούν κάποια από αυτά τα ρίσκα», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος. «Δεν θα δεχθούμε ολισθήματα στον δρόμο προς αυτούς τους στόχους. Κάθε φορά που θα βλέπουμε απόκλιση από τους στόχους, γιατί παρουσιάζεται κάποιο από τα ρίσκα, θα ζητούμε για επιπρόσθετα μέτρα για να διορθωθούν αυτές οι αποκλίσεις».

Ο ίδιος σημείωσε ότι στις συστάσεις της η Κομισιόν θα ζητήσει από την Αθήνα να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που περιγράφονται στο ΠΣΑ, τα οποία περιλαμβάνουν περικοπές δαπανών, αύξηση εσόδων και δομικές μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v