Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Π. Ρουμελιώτης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ορίζεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Π. Ρουμελιώτης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ορίζεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εμπειρία και το κύρος του κ. Ρουμελιώτη αποτελούν εγγύηση επιτυχίας στην αποστολή που αναλαμβάνει.

Βιογραφικό σημείωμα Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987 - 1989), υπουργός Εμπορίου (1987) και ευρωβουλευτής (1989 - 1994).

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (2008 - 2009), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2004 και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (1984 - 1989).

Είναι πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογειακού Κόσμου (IPEMed - Institut de Prospective Economique du Monde Μediterraneen) από το 2004, ενώ διετέλεσε πρόεδρος Ομάδας Εργασίας για τον Εκδημοκρατισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων του Συμφώνου Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2000 - 2001).

Ήταν ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια (1997 - 2000).

Συγγραφεάς πολλών βιβλίων και μελετών σε θέματα διεθνούς οικονομικής διακυβέρνησης.

Ο κ. Π. Χριστοδούλου νέος διευθυντής στον ΟΔΔΗΧ

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι νέος γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου έχει διατελέσει γενικός διευθυντής διαχείρισης διαθεσίμων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και επί σειρά ετών εργάστηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρίες του χρηματοπιστωτικού χώρου. Η μακρόχρονη εμπειρία του σε θέματα διαχείρισης διαθεσίμων και χρηματαγορών θα συμβάλει καθοριστικά στο έργο του ΟΔΔΗΧ.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Σπύρο Παπανικολάου, ο οποίος αποχωρεί από τον ΟΔΔΗΧ, έχοντας συνεισφέρει επί μακρόν στη διαχείριση του δημόσιου χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v