Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαχαίρι 30% σε δώρα-επίδομα αδείας δημοσίου

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται την Παρασκευή το ν/σ για περικοπή κατά 30% των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Αυξάνει 2% το ΦΠΑ. Παγώνει συντάξεις, αυξάνει φόρους σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα.

Μαχαίρι 30% σε δώρα-επίδομα αδείας δημοσίου
Κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Παρασκευή με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που προβλέπει περικοπή κατά 30% των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας, την περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 12%, την αύξηση του ΦΠΑ  στο 21%.

Νωρίτερα, πακέτο μέτρων ύψους 4,8 δισ. ευρώ εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο.

Το πακέτο περιλαμβάνει:

1. Περικοπή δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας κατά 30%.

2. Περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 12%.

3. Αύξηση ΦΠΑ για τον πολύ χαμηλό συντελεστή από το 4,5 στο 5% για το χαμηλό από το 9 στο 10%, και για τον υψηλό από το 19 στο 21%.

4. Πάγωμα συντάξεων – δεν θα δοθούν τελικά ούτε οι αυξήσεις 1,5% που είχαν ανακοινωθεί για όσους λαμβάνουν συντάξεις έως 2.000 ευρώ.

5. Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα επιβάρυνση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 3 λεπτά

6. Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή και εν συνεχεία ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να εξειδικεύσει τα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v