Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περικοπές Δώρων: Φόρμουλα 35% - 35% - 30%

Την περικοπή του δώρου Πάσχα κατά 35%, του επιδόματος αδείας κατά 35% και του δώρου Χριστουγέννων κατά 30% θα αποφασίσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η κυβέρνηση. Στα 4,8 δισ. ευρώ το "πακέτο". Περίπου στις 11:00 η ανακοίνωση.

Περικοπές Δώρων: Φόρμουλα 35% - 35% - 30%
Την περικοπή του δώρου Πάσχα κατά 35%, του επιδόματος αδείας κατά 35% και του δώρου Χριστουγέννων κατά 30% θα αποφασίσει -σύμφωνα με πληροφορίες- το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, αναμένονται μέτρα αύξησης 2 μονάδων του ΦΠΑ, αυξήσεις σε καύσιμα και τσιγάρα, πάγωμα συντάξεων και πιθανόν επιβολή φόρου πολυτελείας. Ακόμη προβλέπεται περικοπή του ΠΔΕ και των επιχορηγήσεων.

Το συνολικό "πακέτο" υπολογίζεται στα 4,8 δισ. ευρώ περίπου, ήτοι στο maximum των απαιτήσεων του κοινοτικού κλιμακίου που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα.

Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει το πρωί και στη συνέχεια (περίπου στις 11:00) ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον οποίο και θα ενημερώσει για τις κρίσιμες αποφάσεις. 

Τα μέτρα θα ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής μετά την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΒ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v