Κομισιόν: Στο 2,25% "τουλάχιστον" η ύφεση το 2010

Στα επίπεδα "τουλάχιστον" 2,25% θα διαμορφωθεί η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ το 2010, προβλέπει η Κομισιόν, έναντι των επίσημων προβλέψεων στο πρόγραμμα σταθερότητας για ύφεση 0,3-0,8%.

Κομισιόν: Στο 2,25% τουλάχιστον η ύφεση το 2010
Στα επίπεδα "τουλάχιστον" 2,25% θα διαμορφωθεί η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ το 2010, προβλέπει η Κομισιόν, έναντι των επίσημων προβλέψεων στο πρόγραμμα σταθερότητας για ύφεση 0,3-0,8% ενώ παράλληλα, εκφράζει προβληματισμό για τους στόχους των εσόδων του ΠΣΑ, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr στις 10/3.

"Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι οι χειρότεροι ρυθμοί ανάπτυξης είναι ήδη πίσω μας, το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω κατά τουλάχιστον 2,25%", αναφέρει η Επιτροπή.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου "φαίνονται επαρκή" για τη διασφάλιση του στόχου μείωσης του ελλείμματος το 2010.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων πλέον του 0,5% του ΑΕΠ από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, τονίζει ότι "ακόμη και εάν οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων, αυτά ενδέχεται να είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις επίσημες εκτιμήσεις".

Παράλληλα, τονίζει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα μετά το β' τρίμηνο. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v