ΤτΕ: Ύφεση άνω του 2% για ελληνική οικονομία

Ύφεση ελληνικής οικονομίας άνω του 2% το 2010 αλλά και δραματική επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας τη δεκαετία 2000-2009 καταγράφει στην ετήσια έκθεσή του ο διοικητής της ΤτΕ. Τι εισηγείται για δαπάνες, συγχωνεύσεις.

ΤτΕ: Ύφεση άνω του 2% για ελληνική οικονομία
Ύφεση της ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό υψηλότερο του 2% με μέσο πληθωρισμό 3% φέτος αλλά και δραματική επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας κατά 26,8% τη δεκαετία 2000 - 2009 καταγράφει στην ετήσια έκθεσή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.

Στην έκθεση, που έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί στη Βουλή και να δοθεί στη δημοσιότητα στις 27 Απριλίου, η ΤτΕ σημαίνει κώδωνα κινδύνου κυρίως για τη δυναμική του δημοσίου χρέους αλλά και για τις δυσκολίες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας σε περιβάλλον «ανύπαρκτης» ανταγωνιστικότητας, ενώ επιμένει να ζητά ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
 
Στην έκθεση ο κ. Προβόπουλος εισηγείται πρόσθετες περικοπές δαπανών ώστε η φετινή μείωση του ελλείμματος να φτάσει το 5% -έναντι 4% που προβλέπεται- ώστε να υπάρξει με αυτόν τον τρόπο μια «ευχάριστη έκπληξη για τις αγορές».
 
«Η δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών αναμένεται να αποτελέσει την καλύτερη απάντηση της Ελλάδας στις ενδεχόμενες περαιτέρω απαιτήσεις για νέα μέτρα, σε βάθος χρόνου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», θα αναφέρεται στην έκθεση.

Η ΤτΕ εισηγείται, τέλος, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων ζημιογόνων και σπάταλων δημόσιων οργανισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v