Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άρση του καμποτάζ προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου

"Μέχρι το τέλος Μαΐου θα κάνουμε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στην άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στον ΣΕΤΕ.

Άρση του καμποτάζ προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου
"Μέχρι το τέλος Μαΐου θα κάνουμε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στην άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι  "θέτω ως όριο για τα εμπλεκόμενα Υπουργεία για να μη χάσουμε και αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα σαιζόν.

Τα οφέλη θα είναι πολλά: Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη της χειμερινής κρουαζιέρας, ανάπτυξη νέων ελληνικών προορισμών για την κρουαζιέρα και, επομένως, καλύτερη κατανομή των οφελών στην περιφέρεια".

Παράλληλα σημείωσε ότι "προχωρούμε:

Πρώτον, στην απαλλαγή από την καταβολή Τελών Προσγείωσης και Παραμονής Αεροσκαφών σε όλα τα Ελληνικά Κρατικά Αεροδρόμια (πλην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών) για τη φετινή θερινή περίοδο και την κατά 50% απαλλαγή τους χειμερινούς μήνες.
Με εξαίρεση το Ελ. Βενιζέλος, κανένα αεροπλάνο σε κανένα αεροδρόμιο της χώρας δεν θα πληρώνει τέλη προσγείωσης και απογείωσης όλο το καλοκαίρι.

Δεύτερον, την οριστική απελευθέρωση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων της χώρας. Μέτρα, που μειώνουν το κόστος λειτουργίας των αεροπορικών εταιριών, κάνουν τα Ελληνικά αεροδρόμια ανταγωνιστικά και οδηγούν στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και tour operators/charter operators για την ανάπτυξη του Τουρισμού.

Τρίτον, θα κάνουμε δραστικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης VISA για τουρίστες που προέρχονται από νέες, δυναμικές και ανερχόμενες αγορές, όπως αυτές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

**Το αρχείο με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη ΣΕΤΕ επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v