Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζει για συγχωνεύσεις τραπεζών η κυβέρνηση

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να πάρουν επειγόντως μέτρα προς την κατεύθυνση των συγχωνεύσεων καθώς η χώρα χρειάζεται λιγότερα, αλλά ισχυρότερα πιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Πιέζει για συγχωνεύσεις τραπεζών η κυβέρνηση
Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να πάρουν επειγόντως μέτρα προς την κατεύθυνση των συγχωνεύσεων καθώς η χώρα χρειάζεται λιγότερα, αλλά ισχυρότερα πιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μεταδίδει το Reuters.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στη Βουλή, "οι (ελληνικές) τράπεζες πρέπει επειγόντως να κάνουν στρατηγικές κινήσεις". "Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα χρειάζεται λιγότερες και ισχυρότερες τράπεζες".

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση θα πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνοντας πως "υπάρχουν πολλές συζητήσεις, ας δούμε αν θα καταλήξουν σε ένα νέο περιβάλλον στον τραπεζικό κλάδο".

Όπως σημειώνει το Reuters, η κυβέρνηση είχε προσφάτως ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα να αναζητήσουν συμμαχίες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την οικονομική κρίση και να αρχίσουν και πάλι να χρηματοδοτούν την οικονομία, ωστόσο δεν είχε αναφέρει μέχρι τώρα ότι η ανάγκη για κάτι τέτοιο είναι επείγουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v