Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς τριπλό deal Πειραιώς, ΑΤΕ και ΤΤ

Πρόταση προς το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε η Πειραιώς για την εξαγορά ποσοστού σε ΑΤΕ και ΤΤ ή την τριπλή συγχώνευσή τους. Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές των 3 τραπεζών. Συνέντευξη παραχωρεί ο Μ. Σάλλας.

Προς τριπλό deal Πειραιώς, ΑΤΕ και ΤΤ
Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η επίτευξη deal μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ στο σχήμα θα μετάσχει, κατά πάσα πιθανότητα, και το ΤΤ.

Η επικείμενη συγχώνευση πραγματοποιείται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τις ευλογίες του βασικού μετόχου της ATEbank, που δεν είναι άλλος από το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα απευθύνει σήμερα την - δημόσια- πρόταση  για συγχώνευση με τα άλλα δύο πιστωτικά ιδρύματα ή την εξαγορά σημαντικού ποσοστού τους. Ερώτημα παραμένει αν το deal, εφόσον ευοδωθεί, πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών.

«Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πυροδοτεί εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μία ισχυρή τράπεζα, στην οποία το δημόσιο θα έχει σημαντικό ποσοστό», τονίζει στο euro2day.gr παράγοντας του οικονομικού επιτελείου.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και εντός των επόμενων ωρών θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις (η Τράπεζα Πειραιώς έχει προγραμματίσει σήμερα συνέντευξη τύπου στις 11.30).

Χθες το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Πειραιώς, ΑΤΕ, ΤΤ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε. μετά από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαίωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα προβεί εντός της ημέρας σε σχετική ανακοίνωση.

Η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v