Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Δεν αποκλείουν ελληνική αναδιάρθρωση

Αρκετές χώρες της ευρωζώνης θεωρούν πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι απίθανη, καθώς αυξάνονται οι αμφιβολίες για έξοδο στις αγορές το 2012 λένε οι FT Deutschland. Τι απάντησαν ΕΕ-Γερμανία.

Ευρωζώνη: Δεν αποκλείουν ελληνική αναδιάρθρωση
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θεωρείται πλέον ότι είναι απίθανη, καθώς αυξάνονται οι αμφιβολίες ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να "βγει" στις αγορές το 2012 και να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της.

Αυτό επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι αρκετών χωρών-μελών της ευρωζώνης στους "Financial Times Deutschland", χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται.

Μάλιστα, σύμβουλος ενός εκ των ηγετών χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε στην εφημερίδα πως η επιμήκυνση και η αύξηση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα ήταν πολιτικά αδύνατες και ως εκ τούτου απαιτείται ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως "θα πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο Β" για την περίπτωση όπου η Ελλάδα χρειαστεί επιπλέον χρηματοοικονομική βοήθεια.


"Δεν γνωρίζουμε για συγκεκριμένες συζητήσεις" λέει η ΕΕ

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με δημοσίευμα των γερμανικών FΤ, σύμφωνα με το οποίο ορισμένες χώρες της ευρωζώνης δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, κ. Amadeu Altafaj, δήλωσε πως "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν γνωρίζει για συγκεκριμένες συζητήσεις αναφορικά με αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας".


Γερμανία: Δεν έχει αλλάξει η στάση μας για Ελλάδα  

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στάση αναφορικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, αναφέρει στο Reuters εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

"Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", σημειώνει, προσθέτοντας πως "υπό τις παρούσες συνθήκες" δεν υπάρχει εργαλείο αναδιάρθρωσης χρέους στην Ε.Ε.  

Διαψεύδει και η Αθήνα

Ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε μετά τη συνάντηση που είχε με το Γ. Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v