Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Η Ελλάδα πωλείται και η Γερμανία αγοράζει" - WSJ

Κυνήγι ευκαιριών για την αγορά κρατικών περιουσιακών στοιχείων έχουν εξαπολύσει οι γερμανικές εταιρείες σύμφωνα με άρθρο της WSJ, όπου μάλιστα η αγορά του 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom χαρακτηρίζεται "κλοπή".

Η Ελλάδα πωλείται και η Γερμανία αγοράζει - WSJ
«Η Ελλάδα πωλείται – φτηνά – και η Γερμανία αγοράζει». Με αυτή την φράση ξεκινά άρθρο της Wall Street Journal με τίτλο «Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα» όπου αναφέρεται ότι «οι γερμανικές εταιρείες κυνηγούν αγοραστικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση της υπερχρεωμένης χώρας προσπαθεί να πουλήσει κρατικά ελεγχόμενα περιουσιακά στοιχεία για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της»

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην αγορά του επιπλέον 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom για περίπου 400 εκατ. ευρώ. «Η αγορά του ΟΤΕ αποτελεί κλοπή συγκριτικά με τα σχεδόν 4 δισ ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία το 2008 για να συγκεντρώσει μερίδιο 30%» αναφέρει η Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως και άλλες γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στην Ελλάδα, όπως η Fraport η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης, η οποία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του 55% του Διεθνούς Αεροδρομίου των Αθηνών.

Και δεν είναι μόνο οι γερμανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για τοποθετήσεις στην Ελλάδα. Η WSJ αναφέρεται και στην περίπτωση της τσεχικής εταιρείας παροχής ενέργειας CEZ AS, η οποία θέλει να τοποθετηθεί στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v