Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Θρίλερ" η ψήφιση του νέου Μνημονίου

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η ψήφιση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μετά την παραίτηση του Γ. Λιάνη. Έως 154 ψήφους "μετρά" η κυβέρνηση. Στον Κ. Παπούλια ο Γ. Παπανδρέου την Τετάρτη.

Θρίλερ η ψήφιση του νέου Μνημονίου
Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η ψήφιση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μετά την παραίτηση του Γ. Λιάνη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τα κυβερνητικά "κουκιά" να περιορίζονται πλέον επικίνδυνα.  

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, υπέβαλε την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόμενος για το Μεσοπρόθεσμο. 

Στην επιστολή του, ο κ. Λιάνης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι πέρυσι ψήφισε το Μνημόνιο γιατί πίστεψε ότι έτσι η χώρα θα γλυτώσει την πτώχευση, ενώ ένα χρόνο μετά διαπιστώνει ότι η οικονομική πολιτική απέτυχε και ότι "το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πιθανόν να αποδειχθεί βραχυπρόθεσμο και θα ακολουθήσουν νέα μέτρα".

Σημειώνεται ότι ο κ. Λιάνης διατηρεί τη θέση του ως -ανεξάρτητος πλέον- βουλευτής, με την κυβέρνηση να χάνει μια έδρα, από τις 156 στις 155 έδρες, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. 

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Αθανασιάδης, τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ακόμη και εάν διαγραφεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Πλέον, τα περιθώρια "διαρροών" από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά περιορισμένα, τη στιγμή που δεν είναι σαφές ακόμη τι θα πράξουν στελέχη του κινήματος όπως η Χρύσα Αράπογλου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Θ. Ρομπόπουλος. 


Τον Κ. Παπούλια επισκέπεται την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια θα έχει την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v