Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάρια για μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τέως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρόκειται να προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Γ. Παπανδρέου πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Σενάρια για μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τέως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρόκειται να προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Κορυφαίοι υπουργοί, που διαφώνησαν δημόσια με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, θα ζητήσουν, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει εντός της ημέρας την πρόθεση διενέργειας δημοψηφίσματος και να αναλάβει πρωτοβουλία διερεύνησης για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας σημαντικός αριθμός κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας διάρκειας τεσσάρων μηνών, η οποία θα έχει ως αποκλειστικό έργο τη διασφάλιση και την κύρωση της δανειακής σύμβασης και εν συνεχεία τη διενέργεια με συντεταγμένο τρόπο εκλογών.

Η εισήγηση, που με βάση πληροφορίες θα κάνουν στον πρωθυπουργό, είναι να προτείνει ως επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας τον τέως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμο, με κριτήριο το κύρος του στους κόλπους της Ευρώπης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός και η Δημοκρατική Συμμαχία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απεύθυνε έκκληση στον κ. Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με επικεφαλής πρόσωπο που μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας, ενώ αξιόπιστο πρόσωπο ως επικεφαλής ζητά και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Παρότι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχει αισιοδοξία πως υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών και της κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρωθυπουργός θα αναδιπλωθεί και θα ανακαλέσει το έτσι κι αλλιώς ανέφικτο πλέον δημοψήφισμα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού και κυρίως από αυτήν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v