Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελεσίγραφο Ευρώπης για κυβέρνηση ενότητας

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας άμεσα, που θα υπογράψει τη σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν ζητά η Ευρώπη, σύμφωνα με τελεσίγραφο του επιτρόπου Ολι Ρεν μέσω Reuters. "Ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια".

Τελεσίγραφο Ευρώπης για κυβέρνηση ενότητας
Αυξάνει η πίεση από την Ευρώπη για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα.

Ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Ολι Ρεν δηλώνει στο Reuters πως «Εχουμε ζητήσει την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα και είμαστε πεπεισμένοι πως αυτός είναι ένας πειστικός τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Σημειώνεται πως όλες οι δηλώσεις που μεταδίδονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι το τελεσίγραφο που στέλνει ο ευρωπαίος επίτροπος απηχεί τις απόψεις που επικρατούν τόσο στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης όσο και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Ρεν σημειώνει «πως γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά χρειαζόμαστε μια πειστική αναφορά πάνω στο θέμα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αύριο στο eurogroup».

Ο επίτροπος εκτιμά πως θα πρέπει η παρούσα Βουλή να αποδεχθεί το νέο σχέδιο σωτηρίας και τα μέτρα εφαρμογής του προκειμένου η χώρα να λάβει την 6η δόση.

«Είναι κρίσιμο όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν τόσο για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, περιλαμβανομένου του PSI, όσο και για τα μέτρα που είναι αναγκαία για την εφαρμογή του», συμπλήρωσε.

Υποστήριξε μάλιστα πως μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η Ελλάδα έβαλε τον εαυτό της σε μια τροχιά που θα μπορούσε να οδηγήσει εκτός του ευρώ. «Δεν το θέλουμε αυτό αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε δυνατό σενάριο, γιατί θα πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομική σταθερότητα και να σώσουμε το ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v