Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τιμές στη "γκρίζα αγορά" δείχνουν κούρεμα 79%

Ενώ αναμένεται η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, η UBS και η Seaport Securities ξεκίνησαν να καθορίζουν τιμές μιας "γκρίζας αγοράς" για τα νέα ομόλογα. Με βάση την αγορά το κούρεμα φτάνει το 79%.

Οι τιμές στη γκρίζα αγορά δείχνουν κούρεμα 79%
Ενώ το ελληνικό κράτος δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην ανταλλαγή ομολόγων, η UBS και η Seaport Securities ξεκίνησαν από την Τετάρτη να καθορίζουν τιμές μιας "γκρίζας αγοράς" για τα νέα ελληνικά ομόλογα.

Το Reuters αναφέρει ότι τα νέα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται περίπου στο 20% της ονομαστικής τους αξίας.

Όπως μεταδίδει η WSJ, σύμφωνα με τις τιμές της UBS η αξία των νέων τίτλων με λήξη το 2042 κυμαίνονται στη δευτερογενή αγορά μεταξύ 15 με 17 σεντς το δολάριο, ενώ για τα ομόλογα που λήγουν το 2023 διαμορφώνονται στα 20 με 22 σεντς. Με βάση τις τιμές αυτές οι απώλειες των ιδιωτών πιστωτών που θα συμμετάσχουν στο PSI θα είναι κοντά στο 79% της καθαρής παρούσας αξίας, έναντι "κουρέματος" 70% που πολλοί περίμεναν.

"Το κούρεμα βασιζόταν στις αποδόσεις με τις οποίες θα ανταλλάσσονταν τα νέα ομόλογα και αυτό δείχνει ότι θα είναι υψηλότερο από ότι αρχικά περιμέναμε" δήλωσε στη WSJ καλά πληροφορημένη πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v