Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

O Άντριου Μποσομγουόρθ, κορυφαίος μάνατζερ της Pimco, εκτιμά ότι με το πρώτο κούρεμα τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν επιλυθεί, αντιθέτως "εκτιμούμε ότι θα υπάρξει και δεύτερο κούρεμα στην Ελλάδα".

Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
O Άντριου Μποσομγουόρθ, κορυφαίος μάνατζερ της Pimco, εκτιμά ότι με το πρώτο κούρεμα τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν επιλυθεί, αντιθέτως "εκτιμούμε ότι θα υπάρξει και δεύτερο κούρεμα στην Ελλάδα. Γι' αυτό και αποφεύγουμε τα ελληνικά ομόλογα".

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Άντριου Μποσομγουόρθ εκτιμά ότι το δεύτερο κούρεμα θα πλήξει όχι τους ιδιώτες, αλλά κυρίως τα κράτη που δάνεισαν στην Ελλάδα: "Σωστά, γιατί πρόκειται εν τω μεταξύ για σχεδόν 3/4 του ελληνικού χρέους. Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση δεν θα πλήξει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις χρηματαγορές, όπως εκτιμούσαμε μέχρι πρότινος".

Στην πρώτη αναδιάρθρωση υπέστησαν απώλειες μόνο οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, δηλαδή τράπεζες, ασφαλιστικές και funds. Ενδεχόμενο νέο κούρεμα θα έπληττε αυτήν τη φορά το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, εν τέλει δηλαδή και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v