Ολάντ, Μέρκελ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Eπιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσαν Ολάντ και Μέρκελ. Αναγνώρισαν τις προσπάθειες. Δήλωσαν έτοιμοι να κάνουν περισσότερα για ανάπτυξη. Προϋπόθεση η τήρηση των δεσμεύσεων. Τι είπαν για εκλογές.

Ολάντ, Μέρκελ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ
Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι στόχος του γαλλογερμανικού άξονα, όπως διαμορφώνεται μετά τη συνάντηση του Ολάντ με τη Μέρκελ στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι αυτή και ο νέος Γάλλος πρόεδρος θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Άν. Μέρκελ ανέφερε ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τη χώρα στο μέτωπο των δομικών μεταρρυθμίσεων και των αναπτυξιακών μέτρων, όπου αυτό είναι δυνατό. "Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού συμφωνεί μαζί μας", τόνισε. "Επιθυμούμε η χώρα να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του eurogroup", επανέλαβε.

Όσον αφορά το ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών και τη διενέργεια νέων εκλογών, η Άν. Μέρκελ ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση.

"Έπρεπε να μιλήσουμε για την Ελλάδα", είπε από την πλευρά του ο Φρ. Ολάντ, σημειώνοντας ότι θα ήθελε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. "Έχουν γίνει προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. Οπότε πρέπει να επιτρέψουμε στους Έλληνες να βρουν λύσεις. Θα αποφασίσουν στις νέες εκλογές που θα γίνουν στις 17 Ιουνίου. Ελπίζω σε αυτές οι πολίτες να εκφράσουν πόσο δεμένοι είναι με την ευρωζώνη", συμπλήρωσε.

"Θα σεβαστώ την ψήφο των Ελλήνων όποια και αν είναι αυτή", σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος. "Ωστόσο, η ευθύνη μου είναι να δώσω στην Ελλάδα ένα σήμα. Βλέπω την ταλαιπωρία που υφίστανται και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Οι Έλληνες χρειάζεται να γνωρίζουν ότι θα έρθουμε με μέτρα ανάπτυξης, που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη", συμπλήρωσε.

"Ελπίζω ότι μπορούμε να πούμε στους Έλληνες ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να προσθέσει μέτρα για να βοηθήσει την ανάπτυξη και να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα, ώστε να επιστρέψει η ανάπτυξη" διεμήνυσε ο Φρ. Ολάντ.

"Θα ήθελα να πω στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για την ανάπτυξη, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις που έχουν γίνει", κατέληξε.

Η Άν. Μέρκελ, από την πλευρά της, σημείωσε πως είχε επικοινωνήσει με τον ηγέτη της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για να τους πει "ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δομικές προκλήσεις, να βοηθήσουμε με την ανάπτυξη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v