Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ayrault:Η ΕΕ πρέπει να συζητήσει τον ρόλο της ΕΚΤ

Η άτυπη σύνοδος της ΕΕ πρέπει να στείλει ισχυρό σήμα στήριξης των ελλήνων, λέει ο νέος γάλλος πρωθυπουργός. Στο τραπέζι και ο ρόλος της ΕΚΤ στον δανεισμό κρατών.

Ayrault:Η ΕΕ πρέπει να συζητήσει τον ρόλο της ΕΚΤ
Η άτυπη σύνοδος των ηγετών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη πρέπει να στείλει ένα ισχυρό σήμα στήριξης στον ελληνικό λαό και να συζητήσει μια ευρεία σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένου του προστατευτισμού και του άμεσου δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΚΤ, δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξή του στην Liberation, ο κ. Jean-Marc Ayrault δήλωσε ότι «όλα τα ζητήματα πρέπει να μπουν στο τραπέζι: τα δημοσιονομικά, το τραπεζικό σύστημα, η ανάπτυξη, ο προστατευτισμός». «Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό σήμα στον ελληνικό λαό και σε όλους τους ευρωπαίους», τόνισε.

Ερωτηθείς αν στην ατζέντα της συνόδου της Τετάρτης θα βρίσκεται και η πιθανότητα η ΕΚΤ να δανείσει στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ayrault δήλωσε πως «θα είναι μέρος των συζητήσεων. Κανένα θέμα δεν είναι ταμπού».

«Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί δρόμος εξόδου από την κρίση χωρίς να στραγγαλίζονται οι λαοί μας», υπογράμμισε.

Ο γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε πως θα πρέπει να χορηγηθούν στην Ελλάδα διαρθρωτικά κεφάλαια της ΕΕ προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στη χώρα.

«Υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας που σπρώχνει την Ελλάδα προς έναν τραπεζικό πανικό και πολιτική αστάθεια», δήλωσε στην εφημερίδα. «Πρέπει να ανταποκριθούμε βοηθώντας τη χώρα να ξαναβρεί τον δρόμο της προς την ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v