Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Γ. Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών

Ο Γ. Στουρνάρας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου οικονομικών, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες. Τι δήλωσε ο νέος ΥΠΟΙΚ.

O Γ. Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών
Ο Γ. Στουρνάρας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

H σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι "με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας".

Ο κ. Στουρνάρας εκλήθη στο ραντεβού των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη με τον Α. Σαμαρά στις 19:30 στην οικία του πρωθυπουργού στην Κηφισιά. Από την σύσκεψη αποχώρησε λίγο μετά τις 20:00.

Εξερχόμενος της οικίας του πρωθυπουργού, ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, να αναλάβει το κρίσιμο πόστο του ΥΠΟΙΚ. "Το μόνο που θα πω είναι, σκληρή δουλειά", σημείωσε. "Δεν ξέρω αν είμαι αισιόδοξος", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το ραντεβού με τον κ. Παπούλια, υποστήριξε ότι η ευθύνη για την επιλογή του νέου ΥΠΟΙΚ ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά και θα αποδεχθεί οποιοδήποτε πρόσωπο καλύπτει τις "βασικές απαιτήσεις" για τον ρόλο αυτόν.

Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Ράπανος με δήλωσή του γνωστοποίησε ότι δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση για λόγους υγείας. 


Το βιογραφικό του Γ. Στουρνάρα

Ο κ. Στουρνάρας είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 1956. Τελείωσε το Δημόσιο Γυμνάσιο Φιλοθέης το 1974 και αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978, ενώ απέκτησε Master και Διδακτορικό (MPhil 1980, DPhil 1982) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο και εργάστηκε από το 1981 έως το 1985 ως Research Fellow και Lecturer στο Κολλέγιο St. Catherine΄s και ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών.

Την περίοδο 1986-1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής και στη συνέχεια της Τραπέζης της Ελλάδος (1989-1994) σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής.

Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000, συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής εκπροσωπώντας το Υπουργείο στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ και είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ. Από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ενώ από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Από το 2005 έως το 2008 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακή. Είναι επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου κλασικής μουσικής ΕΥΤΕΡΠΗ. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στο ΙΟΒΕ. Στις 17 Μαΐου 2012 διορίζεται Υπηρεσιακός Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v