Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Δεκτή η παραίτηση του Κ. Μητρόπουλου

Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την παραίτηση του Κ. Μητρόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ. Επίκειται η αντικατάσταση.

ΤΑΙΠΕΔ: Δεκτή η παραίτηση του Κ. Μητρόπουλου
Την επιστολή παραίτησης του Κ. Μητρόπουλου έδωσε στην δημοσιότητα το ΤΑΙΠΕΔ. Σε αυτή, ο κ. Μητρόπουλος υπεραμύνεται του έργου που έγινε από το Ταμείο ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ το 2012!

Αφήνει αιχμές υποστηρίζοντας ότι «Η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έδωσε την στήριξη που χρειάζεται στις σημερινές συνθήκες το ΤΑΙΠΕΔ. Αντίθετα, με έμμεσο αλλά συστηματικό τρόπο μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του στα μάτια των πιθανών επενδυτών. Επιπλέον, δεν όρισε μέχρι σήμερα Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις του και πράγματι να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων». Στις συνθήκες αυτές «αδυνατώ πλέον να παίξω επαγγελματικά και αποτελεσματικά τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου που μου εμπιστεύτηκε η πολιτεία τον Ιούλιο του 2011», σημειώνει.


Χθες το euro2day μετέδωσε τα εξής:

Για παραίτηση του Κ. Μητρόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κάνουν λόγο πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ αντίστοιχη πληροφόρηση υπάρχει και από κύκλους του Μέγαρου Μαξίμου. Πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, οπότε έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η παραίτηση.

Γύρω από το θέμα πλέχτηκε ένα μίνι θρίλερ καθώς το βράδυ πηγές στενά προσκείμενες στον ίδιο διέψευδαν τα περί παραίτησης, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Οι θέσεις τόσο του κ. Μητρόπουλου όσο και του κ. Κουκιάδη (ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ που επίσης έχει παραιτηθεί) πρέπει να καλυφθούν αμέσως, καθώς την επόμενη εβδομάδα έρχονται στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας.

Δείτε όλη την επιστολή παραίτησης στη στήλη συνοδευτικό υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v