Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Επαναδιαπραγμάτευση από πλεονεκτική θέση"

Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι για να διαπραγματευτούμε από καλή θέση, είπε ο Σαμαράς. Φόβοι για ύφεση 7%. Εφικτή η μείωση της ανεργίας στο 10% στην τετραετία. Υπονομεύουν τη χώρα ξένοι αξιωματούχοι.

Επαναδιαπραγμάτευση από πλεονεκτική θέση
Για τον κίνδυνο η ύφεση να ξεπεράσει το 7% μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. Σημείωσε ότι μπορούμε το 2014 να περάσουμε σε ανάκαμψη. Προσδοκία είναι σε τέσσερα χρόνια η ανεργία να πέσει στο 10%.

Η αναδιαπραγμάτευση θα γίνεται συνεχώς, σημείωσε και υπερασπίστηκε την έως τώρα πολιτική του, λέγοντας ότι «μας κατηγορούν πως δεν καταφέραμε σε λίγες εβδομάδες να κάνουμε αυτά που δεν έγιναν για χρόνια».

Πρέπει πρώτα να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί. Μετά να δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους και εν συνεχεία να συζητήσουμε για τις αλλαγές στα μέτρα που επιβαρύνουν την ύφεση. Με τον τρόπο αυτόν οριοθέτησε τη στρατηγική αναδιαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς.

Κάθε επαναδιαπραγμάτευση στηρίζεται στη βελτίωση της σχετικής θέσης εκείνου που ζητά αλλαγές, είπε. Αν καταφέρουμε να δείξουμε ότι πιάνουμε τους στόχους, κανείς δεν θα μπορέσει να μας αρνηθεί. Στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα: «Η προσέγγιση της κυβέρνησής μας θα είναι επιθετική. Αν μπορέσουμε θα κάνουμε και περισσότερα από τους στόχους. Θέλουμε να σταματήσουμε το συντομότερο να βγαίνουμε στη γύρα για δανεικά».

Κατήγγειλε ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα μισθολόγια σε ορισμένες ΔΕΚΟ και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη στο θέμα της εφαρμογής των νόμων. Εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη σπατάλη στο Δημόσιο και μπορούν να εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στο θέμα της αποκάλυψης συνταξιούχων που δεν δηλώνουν τις απολαβές τους.

Επιτέθηκε στους ξένους που κάνουν αρνητικές για την Ελλάδα δηλώσεις. «Υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας είναι ξένοι αξιωματούχοι που λένε ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου, υποστήριξε ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό. Για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει να υπάρχει εργασία, υποστήριξε. Δεν θα επιτρέψουμε να κλείνουν με τέτοιον τρόπο εργοστάσια, πρόσθεσε.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη λαθρομετανάστευση και ότι θα ανακηρύξει την ΑΟΖ κινούμενη σε αυτό το θέμα με προσεκτικά βήματα.

«Το μόνο δικαίωμα που δεν έχουμε είναι να αποτύχουμε», είπε στους βουλευτές ο Αντ. Σαμαράς. Τέτοιες στιγμές το να δίνουν κάποιοι προσωπικές μάχες είναι ολέθριο. Αν μερικοί παίξουν παιχνίδια ακόμα και μέσα στην παράταξή μας, θα αντιμετωπίσουν τον ελληνικό λαό. Και πριν από αυτόν, θα τους αντιμετωπίσω εγώ στο όνομα του λαού.

«Ελάτε να διαψεύσουμε τους πάντες και να εκπλήξουμε θετικά», κατέληξε.

*** Ολόκληρη η ομιλία του κ. Σαμαρά επισυνάπτεται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v