Νομοσχέδιο σκούπα για αποκρατικοποιήσεις

Συζητήσαμε για αποκρατικοποιήσεις απόλυτα συνδεδεμένες με την προσπάθεια της χώρας να ανασχέσει την ύφεση, είπε ο επικεφαλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις Κουβέλη.

Νομοσχέδιο σκούπα για αποκρατικοποιήσεις
Συζητήσαμε για αποκρατικοποιήσεις απόλυτα συνδεδεμένες με την προσπάθεια της χώρας να ανασχέσει την ύφεση, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντηση με Σαμαρά και Κουβέλη.

«Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκποίησης, είναι ένα πρόγραμμα που συνδέεται με επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», είπε.

Μας ενδιαφέρει παράλληλα, ένα μικρό ευέλικτο κράτος, το οποίο θα είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε πως οι τρεις αρχηγοί «στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, η οποία μας έκανε μια αναλυτική παρουσίαση».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι οι δηλώσεις που γίνονται στο εξωτερικό κατά της Ελλάδας υπονομεύουν τις προσπάθειες να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο για την χώρα.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη πως δεν συζητήθηκαν μέτρα ή συγκεκριμένες κινήσεις και ότι στο τραπέζι έπεσε το θέμα της αστυνομικής επιχείρησης κατά των λαθρομεταναστών που βρίσκεται από το Σάββατο σε εξέλιξη.

Κουβέλης: Μας ενδιαφέρει η νομιμότητα

Είχαμε διεξοδική συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις. Ηταν συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα. Οι κινήσεις πρέπει να γίνουν με κανόνες και όρους νομιμότητας και να δημιουργούν θέσεις εργασίας, είπε ο κ. Φ. Κουβέλης και συμπλήρωσε ότι έγινε αναφορά στα μεγέθη χωρίς να υπάρξει εξειδίκευση.

Ο ίδιος είπε ότι δεν τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της απόσυρσης της ρύθμισης που ορίζει ότι το κράτος πρέπει να έχει τουλάχιστον το 51% στις μετοχές επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη δεν συζητήθηκε το θέμα των μέτρων. Όπως είπε το υπουργείο ετοιμάζει την έκθεση του και οι αρχηγοί «θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα».

Στουρνάρας: νομοσχέδιο για την άρση 77 διοικητικών πράξεων

Aπό την πλευρά του κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα άρει 77 διοικητικές πράξεις, με στόχο να διευκολυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Αυτές οι πράξεις, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, αφορούν κυρίως τα υπουργεία οικονομικών, υποδομών και ενέργειας.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, απέφυγε να θέσει ένα στόχο για την πορεία των εσόδων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τον ορισμό της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα οριστεί από τη Βουλή με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στις 20 Αυγούστου. Μέχρι τότε ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος θα παραμείνει στα καθήκοντά του.

***Οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, του Φ. Κουβέλη και του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, μετά το πέρας της σύσκεψης, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v