Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Αρνητικό το outlook της Ελλάδας

Σε "αρνητικό" από "σταθερό" υποβάθμισε το outlook της Ελλάδας η S&P, διατηρώντας την αξιολόγηση CCC. Κάνει λόγο για πιθανή ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης με 7 δισ. το 2012. Προβλέπει ύφεση 10-11% το 2012-2013.

S&P: Αρνητικό το outlook της Ελλάδας
Σε αρνητικό από σταθερό υποβάθμισε το outlook της Ελλάδας η Standard & Poor's, προειδοποιώντας ότι η χώρα μας ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερη βοήθεια από τους διεθνείς πιστωτές. Η πιστοληπτική αξιολόγηση διατηρείται στο CCC.

Σύμφωνα με τον οίκο, λόγω των καθυστερήσεων στην εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και της επιδείνωσης της οικονομίας της, η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση έως και 7 δισ. ευρώ για το 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος της  Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

"Αυτό λαμβάνει υπ' όψιν μια δημοσιονομική απόκλιση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ και τους στόχους του ΔΝΤ για τις καθυστερούμενες οφειλές του Δημοσίου στο τέλος του έτους, που υποδηλώνουν την ανάγκη για μείωση των καθυστερούμενων οφειλών στα 4 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις μας για τις επιπλέον ανάγκες χρηματοδότησης θα μπορούσαν, ωστόσο, να μειωθούν εάν χαλάρωναν οι στόχοι για τις καθυστερούμενες οφειλές ή το έλλειμμα".

Όπως επισημαίνει, οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Ελλάδας αναθεωρούνται σε αρνητικές αντανακλώντας την πιθανότητα υποβάθμισης εάν η χώρα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P, το ΑΕΠ της Ελλάδας θα συρρικνωθεί κατά 10-11% συνολικά το 2012-2013, έναντι των εκτιμήσεων της τρόικας για συρρίκνωση κατά 4-5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v