Schaeuble για Ελλάδα: Φτάσαμε στα όριά μας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος λέγοντας πως η ευρωζώνη έφτασε στα όριά της για το τι είναι οικονομικά βιώσιμο για τη στήριξη της Ελλάδας.

Schaeuble για Ελλάδα: Φτάσαμε στα όριά μας
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος.

Ερωτηθείς από γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το θέμα, ο Wolfgang Schaeuble απάντησε ότι "δεν είναι λύση να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα". Διευκρίνισε ότι περισσότερος χρόνος σημαίνει και περισσότερα χρήματα.

Δήλωσε μάλιστα ότι η ευρωζώνη έχει ήδη φτάσει στα όριά της ως προς το τι είναι οικονομικά βιώσιμο αναφορικά με τη στήριξη της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, αρνητικός στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης για Ελλάδα εμφανίζεται και ο υπουργός οικονομίας της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε συνέντευξή του στη «Bild» υπογραμμίζει ότι «η εμπιστοσύνη στο ευρώ και στην ευρωζώνη μπορεί να αποκατασταθεί μόνο αν η κάθε χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις τις και ακολουθεί τους κανόνες.

Οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και αποκλίνουν από τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων «δεν μπορούν να περιμένουν πρόσθετη οικονομική βοήθεια», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει παράταση στο χρονικό πλαίσιο που έχει οριοθετηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v