Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολάντ: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ

Είναι στο χέρι της Ελλάδας να κάνει όσα πρέπει για να πιάσει τους στόχους, δήλωσε ο Φ. Ολάντ πριν από την κρίσιμη συνάντηση με την Α. Μέρκελ. Θα ενθαρρύνουμε την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε η καγκελάριος.

Ολάντ: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ
Με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσουμε για την Ελλάδα αλλά και για την τραπεζική εποπτεία στην Ε.Ε., υπογράμμισε η Άγκελα Μέρκελ λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση χθες στο Βερολίνο. 

Η Α. Μέρκελ δήλωσε ότι "θα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις", προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναμένεται το πόρισμα της τρόικας για την πορεία του προγράμματος προτού ληφθούν αποφάσεις. 




Πάντοτε ασχολούμαστε με την Ελλάδα, ανταπάντησε ο Φρ. Ολάντ. Η Α. Μέρκελ θα δει τον Σαμαρά την Παρασκευή και εγώ το Σάββατο. Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να κάνει όσα πρέπει για να πιάσει τους στόχους.

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στο Βερολίνο», συμπλήρωσε. Θα δράσουμε μαζί με τους Ευρωπαίους για το θέμα της Συρίας. Θεωρούμε ο Μπ. Ασάντ δεν πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία καθώς θέτει σε κίνδυνο τον λαό του.

Θα δούμε πώς θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν τον Ιούλιο για την τραπεζική εποπτεία. Επιθυμώ να προχωρήσουμε σε αυτό το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι η γαλλογερμανική φιλία είναι ισχυρή.




Το κλίμα της συνάντησης είναι ιδιαίτερα βαρύ, λόγω της διάστασης απόψεων μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου ως προς τη στάση που θα διατηρήσουν στο ελληνικό πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου, ως είθισται. 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v