Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση

Από την τρόικα θα εξαρτηθούν οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης. Εν αναμονή του κλιμακίου με το οποίο θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση
Από την τρόικα θα εξαρτηθούν οι κρίσιμες λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης. Εν αναμονή του κλιμακίου, με το οποίο θα συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες και τους ακριβείς όρους, η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση το κατεθέν (από τον Ιούλιο) νομοσχέδιο, το οποίο όμως θα περιλαμβάνει μόνο τις γενικές κατευθύνσεις και θα αφήνει σε υπουργικές αποφάσεις τον καθορισμό των κρίσιμων λεπτομερειών.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να βρεθεί η πιο συμφέρουσα λύση τόσο για το τραπεζικό σύστημα όσο και για την οικονομία.

Υπογράμμισαν όμως ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα γίνουν πράξη αφού ολοκληρωθεί και δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου.

Σε ό,τι αφορά τους ακριβείς όρους, κύριο ζητούμενο από την πλευρά των τραπεζών είναι το περιεχόμενο των βασικών αξόνων που θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτήν αλλά και η τιμή επαναγοράς των μετοχών που θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v