Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FTD: Διάσωση-πακέτο για Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο

Οι αρχές της ευρωζώνης ετοιμάζουν ένα πολυεθνικό πακέτο διάσωσης, που θα περιλαμβάνει αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, δεύτερη διάσωση για την Ισπανία και πρόγραμμα για την Κύπρο, αναφέρουν οι FTimes Deutschland

FTD: Διάσωση-πακέτο για Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο
Οι αρχές της ευρωζώνης ετοιμάζουν ένα ευρύ πολυεθνικό πακέτο διάσωσης, που θα περιλαμβάνει αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, δεύτερη διάσωση για την Ισπανία και πρόγραμμα για την Κύπρο, αναφέρουν οι Financial Times Deutschland επικαλούμενοι πηγές στην ευρωζώνη.

Τα νέα μέτρα στήριξης των τριών χωρών αναμένεται να παρουσιαστούν "πακέτο" στα εθνικά κοινοβούλια έως το Νοέμβριο το αργότερο, αναφέρει η εφημερίδα.

Το "πακετάρισμα" των τριών διασώσεων στοχεύει στο να μετριάσει τις αντιστάσεις για την Ελλάδα, ιδίως μεταξύ των γερμανών βουλευτών, μέσω της παρουσίασης μιας ευρείας λύσης που θα αποτελέσει "σταθμό" στην κρίση χρέους, αναφέρουν οι FT.

Αρχικά, οι αποφάσεις είχαν σχεδιαστεί να ληφθούν εντός του Οκτωβρίου. Ωστόσο, αναφέρει το δημοσίευμα, το Βερολίνο δεν επιθυμεί να κλείσει κάποια συμφωνία διάσωσης στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.   

Η έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v