Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναγορά χρέους ακόμη και φέτος αν δοθεί το ΟΚ

Το υπουργείο ήδη ετοιμάζει τις διαδικασίες για την επαναγορά ομολόγων, ενώ, εάν υπάρξει έγκριση από το eurogroup, η επαναγορά αυτή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Επαναγορά χρέους ακόμη και φέτος αν δοθεί το ΟΚ
Η μείωση του ελληνικού χρέους κατά 10 δισ. ευρώ μέσω της επαναγοράς ομολόγων και της επέκτασης των ωριμάνσεών τους, η επιστροφή κερδών από την ΕΚΤ ύψους 9 δισ. και η μείωση επιτοκίων με όφελος περίπου 8 δισ. ευρώ είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται για τη μείωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Reuters.

Όπως ανέφερε η πηγή, το ελληνικό υπουργείο ήδη ετοιμάζει τις διαδικασίες για την επαναγορά ομολόγων, ενώ, εάν υπάρξει έγκριση από το eurogroup, η επαναγορά αυτή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Τηλεδιάσκεψη το Σάββατο για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη το Σάββατο για την Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος δηλώνει πως το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω της αύξησης των τιμών των ομολόγων.

Όπως επισημαίνει, η ευρωζώνη συζητά το ενδεχόμενο να δώσει η ΕΚΤ το 75% των κερδών από τα ελληνικά ομολόγα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v