Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RGA: Νέα προσφυγή στην Ευρ. Επιτροπή κατά Ελλάδας

Σε νέα παρέμβαση στην Ευρ. Επιτροπή προχώρησε σήμερα η RGA, η ένωση που εκπροσωπεί τους ισχυρούς ευρωπαϊκούς ομίλους στο χώρο του Διαδικτύου Στοιχήματος, με αφορμή τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή στις 5 Δεκεμβρίου.

RGA: Νέα προσφυγή στην Ευρ. Επιτροπή κατά Ελλάδας
Σε νέα παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σήμερα η RGA, η ένωση που εκπροσωπεί τους ισχυρούς ευρωπαϊκούς ομίλους στο χώρο του Διαδικτύου Στοιχήματος, με αφορμή τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από τις 5 Δεκεμβρίου.

Οι περισσότεροι από τους μεγάλους ομίλους του Διαδικτυακού Στοιχήματος υποστηρίζουν, μέσω της προσφυγής της RGA, πως από τις αρχές Δεκεμβρίου απειλούνται με βαριά πρόστιμα επειδή δε συμμετείχαν στην περυσινή διαδικασία «νομιμοποίησης» της παρουσίας τους στην Ελλάδα. Τότε, με εγκύκλιο που εξεδόθη παραμονές των Χριστουγέννων του 2011 το υπουργείο Οικονομικών έδινε προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου σε ομίλους του Διαδικτυακού Στοιχήματος που λειτουργούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. να «νομιμοποιήσουν» τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα.

Υποτίθεται πως θα πλήρωναν κάποιο ποσοστό επί των εσόδων που έχουν από τα τυχερά παιχνίδια που προσφέρουν μέσω Διαδικτύου και θα θεμελίωναν δικαίωμα να διεκδικήσουν νόμιμη άδεια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Τώρα οι μεγάλοι του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού υποστηρίζουν πως υπήρχε ελάχιστο χρονικό περιθώριο και προχειρότητα στη ρύθμιση. Γι' αυτό και σχεδόν κανένας από τους ισχυρούς της παγκόσμιας αγοράς (με εξαιρέσεις όπως η Sportingbet) εμφανίστηκε. Ως αποτέλεσμα κατέθεσαν αίτηση για να «νομιμοποιηθούν» προσωρινά 24 εταιρείες, αρκετές από τις οποίες είναι άγνωστες και κάποιες έχουν σχεδόν μηδενική δραστηριότητα.

Μόνο οι συγκεκριμένες εταιρείες θα έχουν πλέον δικαίωμα δραστηριοποίησης στην Ελλάδα μέσω του Διαδικτύου. Οι υπόλοιποι απειλούνται με πρόστιμα, όπως και τα ΜΜΕ που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους, οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο, κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v