Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rehn: Το ΔΝΤ να μην ρίχνει το φταίξιμο στην ΕΕ

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο που προσπαθεί το ΔΝΤ να νίψει τας χείρας του και να πετάξει τα βρόμικα νερά στην Ευρώπη», απαντά Rehn στην έκθεση του ταμείου. Η Lagarde είχε διαφωνήσει τότε με την αναδιάρθρωση.

Rehn: Το ΔΝΤ να μην ρίχνει το φταίξιμο στην ΕΕ
Ο Olli Rehn, ο αρμόδιος επίτροπος της Κομσιόν που ήταν επικεφαλής εκ μέρους των Βρυξελλών για τη διαχείριση των δύο πακέτων στήριξης στην Ελλάδα, αντεπιτέθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην κριτική που άσκησε κατηγορώντας το για ρεβιζιονισμό.

«Δε νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο για το ΔΝΤ να νίπτει τας χείρας του και να πετά τα βρόμικα νερά στους Ευρωπαίους», δήλωσε στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου στο Ελσίνκι.

Η έκθεση του ΔΝΤ δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη και υποστηρίζει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να είχε γίνει στις αρχές του 2011, όταν έγινε σαφές ότι το πρόγραμμα στήριξης έβγαινε εκτός πορείας. Αναφέρει όμως, επίσης, ότι αυτή η κίνηση εμποδίστηκε από Ευρωπαίους αξιωματούχους. Η αναδιάρθρωση των 200 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος έγινε τον Φεβρουάριο του 2012.

Σε μία σύντομη συνέντευξη στους Financial Times, και μετά τα δημόσια σχόλιά του, ο Ο. Rehn επιτέθηκε ευθέως στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία συμφώνησε στους όρους του πρώτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2010. Επισήμανε ότι η ίδια είχε διαφωνήσει με την αναδιάρθρωση του χρέους κατά τη διάρκεια της θητείας της στην κυβέρνηση Sarkozy. Δήλωσε επίσης ότι ο Dominique Strauss-Kahn, ο προκάτοχός της στο τιμόνι του ΔΝΤ, ουδέποτε είχε υποστηρίξει τέτοια πρόταση.

«Δεν θυμάμαι τον Dominique Strauss-Kahn να ζητά νωρίτερα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θυμάμαι όμως ότι η κ. Lagarde είχε διαφωνήσει», δήλωσε ο Ο. Rehn στους Financial Times.

© The Financial Times Limited 2013. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v