Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί νέο πακέτων ακινήτων

Στο δεύτερο πακέτο προς πώληση ακινήτων θα ενταχθούν περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον) καθώς και ακίνητα στην Ιταλία.

ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί νέο πακέτων ακινήτων

Νέο πακέτο ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό ετοιμάζει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) καθώς ολοκληρώνεται η πώληση της πρώτης ομάδας από κτίρια ή οικόπεδα στην Ευρώπη.

Κατά πληροφορίες, στο δεύτερο πακέτο προς πώληση ακινήτων θα ενταχθούν περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον) καθώς και ακίνητα στην Ιταλία. Πρόκειται για ακίνητα του υπουργείου Εξωτερικών τα οποία, όμως, βρίσκονταν στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και σήμερα έχουν περιέλθει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Για το πρώτο πακέτο ακινήτων στο εξωτερικό, την προηγούμενη εβδομάδα αποσφραγίστηκε η οικονομική προσφορά για το ακίνητο στην Τασκένδη και η πώλησή του θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, μετά τον έλεγχο των συνοδευτικών δικαιολογητικών. Για το ακίνητο στην Λουμπλιάνα ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί με απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Για την Τασκένδη η ελάχιστη τιμή πώλησης είχε οριστεί στα 100.000 δολάρια και η προσφορά που κατατέθηκε ήταν στα 125.500 δολάρια, ενώ για την Λουμπλιάνα η ελάχιστη τιμή πώλησης έχει οριστεί στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα ακίνητα σε Τασκένδη και Λουμπλιάνα ήταν τα δύο από τα έξι που δεν είχαν πωληθεί κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας. Το ΤΑΙΠΕΔ εισπράττει 41,1 εκατ. ευρώ μέσω της πώλησης των υπολοίπων τεσσάρων ακινήτων σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία και Βελιγράδι.

Το ακίνητο του Λονδίνου πωλήθηκε στους Richard Deitz και Marina Nacheva έναντι 27,46 εκατ. ευρώ. Ο Richard Deitz είναι ο ιδρυτής του ισχυρού επενδυτικού ομίλου Capital Group που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει τοποθετήσεις και στην Ελλάδα. Η τιμή εκκίνησης ήταν 22 εκατ. στερλίνες.

Το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στη Λευκωσία πωλείται στον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο Tofarco του Λάκη Τοφαρίδη έναντι 8,3 εκατ. ευρώ. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Στη βελγική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Home Invest Belgium πωλήθηκε το πολυόροφο κτίριο των Βρυξελλών έναντι 3,24 εκατ. ευρώ και σε σέρβικο όμιλο (KM6 Consortium) το κτίριο στο Βελιγράδι, έναντι 2,07 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v