Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίμματα: Έως 4/12 οι δεσμευτικές για Σέρρες

Προχωρά ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις Σέρρες, δόθηκαν τα κριτήρια για τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Απορρίμματα: Έως 4/12 οι δεσμευτικές για Σέρρες
Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνεται η έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού για το έργο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Απορριμμάτων Σερρών και η Α' φάση του διαγωνισμού για τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα:

Διαχείριση Απορριμμάτων Σερρών (Υποβολή τελικών δεσμευτικών προσφορών)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου και αποστάλθηκαν τα τεύχη υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι στις 4 Δεκεμβρίου 2013.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία υποδομών της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Νομού Σερρών για διάστημα 27 ετών.

Οι συμμετέχοντες στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι οι:

· ARCHIRODON GROUP - INTRAKAT – ΕNVITEC

· ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ΑΒΑΞ

· ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

· NOVAERA HELLAS

Διαχείριση Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος)

Σε συνέχεια της έγκρισης από την Διυπουργική Επιτροπής ΣΔΙΤ του έργου στις 4 Οκτωβρίου 2013, ξεκίνησε η Α΄ Φάση με Αναθέτουσα Αρχή τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι στις 3 Δεκεμβρίου 2013.

Οι διαγωνισμοί είναι ανοικτοί σε όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων του έργου και της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, επιτρέποντας την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

Βασικό κριτήριο επιλογής των αναδόχων θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων ενώ θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ για τη συγχρηματοδότηση του κόστους κατασκευής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v