Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Πανηγυρίζουμε για το πλεόνασμα της Αθήνας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ομολόγησε πως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε λάθος προσέγγιση στο ελληνικό πρόγραμμα. Τόνισε όμως πως τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα για να εξυγιανθεί η οικονομία.

Λαγκάρντ: Πανηγυρίζουμε για το πλεόνασμα της Αθήνας
Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην εκπομπή Q&A του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC.
 
Όπως είπε μάλιστα λόγω της ανάκαμψης «όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943».
 
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η κ. Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση μιας κοπέλας από το κοινό που συμμετείχε στη συζήτηση είπε ότι τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα «έπληξαν τόσο την ίδια τη χώρα όσο και την Ευρώπη» με τις αστοχίες τους.
 
Η Κρ. Λαγκάρντ ανέφερε επίσης ότι παρακολουθεί από πολύ κοντά την κρίση της Ελλάδας, αρχικά ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
 
«Όντως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε και λάθος προσέγγιση» ομολόγησε, αλλά σημείωσε ότι σε αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία που δίνονταν για την ελληνική οικονομία και τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».
 
Η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για ένα μεγάλο ταξίδι με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα, όπως είπε, για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.
 
Η Κρ. Λαγκάρντ βρίσκεται στο Σίδνεϊ για την προετοιμασία των συνόδων υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας του G20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο