Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά τετραετίας το ελληνικό δεκαετές

Κάτω από το 6,4% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού τίτλου, στον απόηχο της έγκρισης της δόσης από το Eurogroup αλλά και εν μέσω σεναρίων περί εξόδου της χώρας στις αγορές.

Σε χαμηλά τετραετίας το ελληνικό δεκαετές

Συνεχίζεται το ράλι των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο της έγκρισης της δόσης από το Eurogroup αλλά και εν μέσω σεναρίων περί άμεσης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί σε νέα χαμηλά τεσσάρων ετών, σε επίπεδα κάτω και του 6,4%. Σύμφωνα με τους FT, το επιτόκιο διολίσθησε έως το 6,19%.

Το spread (διαφορά απόδοσης) έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς έχει υποχωρήσει στις 480 μονάδες βάσης.

"Η Ελλάδα ξαναγίνεται ενδιαφέρουσα. Πήραν το πράσινο φως για την εκταμίευση της νέας δόσης και επίσης, αναμένεται να βγουν στις αγορές, που είναι πολύ σημαντικό καθώς εκτιμάται ότι θα ωφελήσει την πιστοληπτική της αξιολόγηση", σημειώνει ο αναλυτής της ING Alessandro Giansanti. 

Επίσης, συνεχίζει, "πολλοί επενδυτές ψάχνουν για υψηλές αποδόσεις και δίνουν στην Ελλάδα χαμηλή πιθανότητα χρεοκοπίας καθώς το μερίδιο του χρέους που έχουν στα χέρια τους ιδιώτες είναι πολύ περιορισμένο. Οπότε δεν θα πρέπει να αναμένεται νέα αναδιάρθρωση". 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, η έξοδος της χώρας στις αγορές θα πρέπει να αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου, με μια έκδοση 3ετούς ή 5ετούς τίτλου.  

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος σημείωσε ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να βγει στις αγορές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v