Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκηρύσσονται τα «ορφανά» τμήματα Ολυμπίας Οδού και Ε65

Την άμεση προκήρυξη της κατασκευής του τμήματος Πάτρα - Πύργος που είχε εξαιρεθεί από την Ολυμπία Οδό και του τμήματος Λαμία - Ξινιάδα του οδικού άξονα Ε65 ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προκηρύσσονται τα «ορφανά» τμήματα Ολυμπίας Οδού και Ε65
Προκηρύσσεται σύντομα το δημόσιο έργο στο τμήμα Πάτρα - Πύργος που είχε εξαιρεθεί από την Ολυμπία Οδό. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο προϋπολογισμός για την κατασκευή των 75 χλμ. μεταξύ Πάτρας και Πύργου ανέρχεται σε 340 εκατ. ευρώ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί προς το παρόν αν η διαχείριση του έργου μετά την ολοκλήρωσή του θα παραμείνει στο δημόσιο ή θα μεταφερθεί στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ολυμπία Οδό.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης δημοπρατούνται σύντομα και οι μελέτες για το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το τμήμα Καλό Νερό - Πύργος, δηλαδή την περίφημη διάβαση του Καϊάφα, το μοντέλο που επιλέγει το υπουργείο Υποδομών είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού άξονα, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, πρόκειται να κατασκευαστεί και το τμήμα Λαμία - Ξινιάδα, καθώς αποτελεί δέσμευση της χώρας μας απέναντι στην Κομισιόν. Πρόκειται για τμήμα που περιλαμβάνεται στη σύμβαση παραχώρησης για τον οδικό άξονα Ε65.

Όσον αφορά το υπόλοιπο τμήμα του ίδιου οδικού άξονα (Τρίκαλα - Εγνατία), θα χρειαστούν παρεμβάσεις στη χάραξη του δρόμου ώστε να προχωρήσει σε μελλοντικό χρόνο, όπως είπε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v