Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει αρκετά χρήματα για τις τράπεζες

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας διαβεβαιώνει άπαντες πως Αθήνα και Λισσαβόνα δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια μετά τα αποτελέσματα των stress test.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει αρκετά χρήματα για τις τράπεζες

Την εκτίμησή του ότι Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν από τα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS) Κλάους Ρέγκλινγκ. Ειδικότερα για την Ελλάδα δήλωσε πως υπάρχουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τονίζοντας πως η Αθήνα έχει δεσμευθεί να μην χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε «Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες που θα παρουσιαστούν» και συμπλήρωσε: «Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν πολύ λιγότερα από τα 11 δισ. ευρώ, αλλά δεν γνωρίζουμε».

Ως προς την Πορτογαλία, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Βάσει των όσων γνωρίζω, δεν θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια ή θα είναι λίγα». Ως προς την πολύκροτη υπόθεση του ομίλου Espirito Santo που προκάλεσε αναστάτωση στις αγορές, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι «υπήρξε κάποια μετάδοση από τις πορτογαλικές εξελίξεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ευρωπαϊκές τράπεζες σε πολλές διαφορετικές χώρες» σπεύδοντας ωστόσο, να συμπληρώσει: «Από ότι βλέπω σήμερα, ήταν ένα βραχυπρόθεσμο φαινόμενο που διήρκεσε δύο ή τρεις ημέρες και δείχνει πως έχει πλέον τελειώσει».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v