Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ταλαιπωρία» για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει οι ίδιοι να μεταβούν στις τράπεζες προκειμένου να καταθέσουν το σχετικό αποδεικτικό και να προστατεύσουν τον λογαριασμό τους.

«Ταλαιπωρία» για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού

Δεν θα γλιτώσει μια βόλτα από την τράπεζα ο φορολογούμενος που θα θελήσει να προστατεύσει τα πρώτα 1.500 ευρώ του λογαριασμού του από το μακρύ χέρι της εφορίας. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή ενεργοποίηση της εφαρμογής για τον «ακατάσχετο λογαριασμό».

Η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για τη δήλωση «Μοναδικού Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού» άνοιξε, αλλά όπως φάνηκε η ΓΓΔΕ δεν είναι απολύτως έτοιμη για να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της.

Φορολογούμενοι που θέλουν να δηλώσουν έναν λογαριασμό που θα προστατεύεται έναντι κατασχέσεων για τα πρώτα 1.500 ευρώ μπορούν να μπουν στην υπηρεσία από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξουν «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία Υπηρεσίες προς πολίτες.

Με τους ειδικούς λογαριασμούς πρόσβασης μπαίνουν στην εφαρμογή. Eκεί, όμως, ενημερώνονται ότι το προς εκτύπωση αποδεικτικό πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στην τράπεζα που θα δηλωθεί «για τις δικές της ενέργειες».

Η υποχρεωτική βόλτα στις τράπεζες θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, οπότε και θα αυτοματοποιηθεί η διαδικασία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v