Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μαλλιά κουβάρια» πάλι στο ΠΑΣΟΚ

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βενιζέλου και Χρυσοχοϊδη. Έντονη κριτική Σκανδαλίδη, Αντωνίου, Γρηγοράκου στον υπουργό Υποδομών. Αφορμή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κρίση στο κόμμα και τα... διόδια.

«Μαλλιά κουβάρια» πάλι στο ΠΑΣΟΚ

Οι εκδηλώσεις για την 3η του Σεπτέμβρη ήταν, όπως φαίνεται, μόνο η αρχή, καθώς οι εσωκομματικές μάχες στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τελειωμό.

Τελευταίο περιστατικό, η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη το απόγευμα και περιελάμβανε σκληρές κουβέντες υπό την συνοδεία ...γαλλικών. Πρωταγωνιστής, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (και επίδοξος δελφίνος) Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οποίος διασταύρωσε τα ξίφη του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δέχθηκε έντονα πυρά από στελέχη του κόμματος.

"Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαφανιστεί, έχει γίνει ένα φορητό κόμμα! Όπου πάει ο πρόεδρος, πάει κι αυτό...", τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης, απευθυνόμενος σε υψηλούς τόνους προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: "Για να υπάρξει δημοκρατική παράταξη, πρέπει να υπάρξουμε εμείς πρώτα ως κόμμα, να υπάρξει ένα ΠΑΣΟΚ επιθετικό, ακομπλεξάριστο, στο οποίο να λειτουργούν τα όργανα. Δεν ξέρουμε πού να καταθέσουμε τις προτάσεις μας".

Από την κριτική του δεν ξέφυγε και συνολικά η κυβέρνηση, της οποίας βέβαια ο ίδιος είναι μέλος: "Απ' την ημέρα που έγιναν οι εκλογές και ο ανασχηματισμός δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Τι θα πούμε στους πολίτες; Οτι πήγαμε στο Παρίσι να διαπραγματευτούμε; Υπάρχει θέμα πολιτικής σταθερότητας". Φέρεται δε να επανέλαβε την άποψή του "να συμφωνήσουμε όλοι να βγάλουμε τώρα Πρόεδρο Δημοκρατίας και στο τέλος του 2015 να κάνουμε εκλογές".

Άμεση ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που χαρακτήρισε "λάθος" την άποψη του κ. Χρυσοχοϊδη για τις εκλογές, υπογραμμίζοντας πως "αυτή την πρόταση είναι αντισυνταγματική, δεν μπορεί να γίνει. Όποιος θέλει εκβιάσει μπορεί να το κάνει. Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;» τον ρώτησε. Για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για "σημαντικό βήμα", καλώντας όλους να είναι προσεκτικοί στα λόγια και τις πράξεις τους.

"Αυτό είναι λάθος", είπε προς τον υπουργό Υποδομών για την πρότασή του για την προσφυγή στις κάλπες και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ακόμα πιο υψηλούς τόνους φέρεται να χρησιμοποίησε η Τόνια Αντωνίου, με αφορμή τις αυξήσεις στα διόδια, αρμοδιότητα του κ. Χρυσοχοίδη.

Απάντηση σ' αυτόν έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, φίλα προσκείμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ρωτώντας τον: "Μιλάς εσύ που ήσουν 20 χρόνια υπουργός και γραμματέας του κόμματος;".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v