Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Κατατίθενται άμεσα οι τροποποιήσεις στο tax credit

Στη Βουλή ως το τέλος της εβδομάδας οι αλλαγές στη ρύθμιση για τον αναβαλλόμενο φόρο. Άμεσα η ψήφιση για να μην υπάρξει πρόβλημα στο πρόσθετο κεφαλαιακό όφελος για τις τράπεζες. Τα δυο θέματα που θέτει η EBA.

Τράπεζες: Κατατίθενται άμεσα οι τροποποιήσεις στο tax credit

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και να ψηφισθούν οι τροποποιήσεις στον αναβαλλόμενο φόρο, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να να μην προκύψει πρόβλημα στον συνυπολογισμό του πρόσθετου κεφαλαιακού οφέλους στα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr η EBA με επιστολή της στις ελληνικές αρχές ζητά να τροποποιηθεί η διάταξη που ψηφίσθηκε πρόσφατα από την Βουλή, ώστε να ευθυγραμμισθεί με τον υφιστάμενο κανόνα για την αναγνώριση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών και σε καθεστώς Βασιλείας ΙΙΙ.

Τα δύο βασικά ζητήματα που θέτει είναι τα εξής:

α) Η μείωση της διάρκειας συμψηφισμού των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων από ζημιές PSI+ και πιστωτικού κινδύνου (προβλέψεις και διαγραφές) από τα 30 χρόνια που ισχύει σήμερα σε χαμηλότερα επίπεδα

β) η κάλυψη του τυχόν αναπόσβεστου υπολοίπου με μετρητά και όχι με ομόλογα, που μετατρέπονται σε ισόποσης αξίας μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v