Χαρδούβελης: Ο Μάριο Ντράγκι κρατάει τα κλειδιά της Ελλάδας

Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών το κρατάει η ΕΚΤ, μπορεί να στραγγαλίσει την οικονομία σε χρόνο dt, προειδοποιεί ο Γκίκας Χαρδούβελης πριν την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ. Ασφαλείς οι καταθέσεις. Σε διαρκή επαγρύπνιση η κυβέρνηση.

Χαρδούβελης: Ο Μάριο Ντράγκι κρατάει τα κλειδιά της Ελλάδας

Την ανησυχία του για την σταθερότητα της οικονομίας καταθέτει ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στο Βήμα πριν την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

«Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνιση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός καταγράφει την ανησυχία του για τη σταθερότητα της οικονομίας εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και της πιθανότητας προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Χαρδούβελης καθησυχάζει εν όψει της πιθανότητας προσφυγής στις κάλπες, ότι οι κσταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς. Μάλιστα, σημειώνει, «εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθέτει για να στηρίζει τους καταθέτες».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό προσανατολισμό σημειώνει: «Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ». Και προειδοποιεί: «Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v