Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του χρέους

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην υπόσχονται στις εκλογές περισσότερα από αυτά που μπορούν να επιτύχουν μετά, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Spiegel ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του χρέους

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι αντιτίθεται σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως η χώρα δεν αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή πρόβλημα με το χρέος της.

Σε προδημοσίευση της συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Spiegel ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να επιδείξουν σύνεση κατά την διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην υπόσχονται στις εκλογές περισσότερα από αυτά που μπορούν να επιτύχουν μετά» είπε ο κ. Σόιμπλε.

Σχολιάζοντας την έκκληση του κ. Τσίπρα για ελάφρυνση χρέους ο κ. Σόιμπλε απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Όπως μεταδίδει το Dow Jones, ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και η οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από πολλές άλλες οικονομίες της ευρωζώνης.«Όλα αυτά είναι ούτως ή άλλως προς όφελος του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε. «Δεν το κάνουν αυτό για εμάς αλλά για τους ίδιους» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v