Εννέα δήμαρχοι τάσσονται κατά της εκκαθάρισης της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο"

Κατά του «λουκέτου» στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» τάσσονται με ανακοίνωσή τους εννέα δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου. Υποστηρίζουν πως η κρατική εταιρεία μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση ακινήτων στην περιοχή.

Εννέα δήμαρχοι τάσσονται κατά της εκκαθάρισης της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο

Η κυβέρνηση, όπως προβλέπεται σε άρθρο του σχεδίου νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποφάσισε να θέσει σε εκκαθάριση την «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» και να μεταφέρει περί τα 20 ακίνητα που κατείχε στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Οι δήμαρχοι εκφράζουν τη στήριξή τους «στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της άνω Εταιρίας καθώς και την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους της που πλέον δοκιμάζονται».

Όπως υποστηρίζουν, η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» «αντιμετώπισε με πλήρη κατανόηση τις απόψεις και επιφυλάξεις μας, συνδράμοντας σε καθημερινά αιτήματά μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα. Προς τούτο ήμασταν σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, έχοντας δρομολογήσει την ουσιαστική μας συμβολή στο απαραίτητο αναπτυξιακό σχέδιο».

Θεωρούν πως «με την προτεινόμενη κατάργηση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει η σύγχυση, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και η γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Η παραχώρηση των ακινήτων της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για να εντάξει τα ακίνητα αυτά σε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.
Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, τα ακίνητα της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» πρέπει να έχουν σαφή δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα, αφού αποτελούν έναν ‘ελάχιστο’ διάδρομο δημόσιας πρόσβασης προς την παραλία για τους δημότες μας και για τους κατοίκους της Αττικής ευρύτερα, αλλά και μια ελάχιστη ζώνη για την ‘εκτόνωση’ δημοσίων χρήσεων σε μια σειρά πυκνοκατοικημένων Δήμων που στερούνται δημοσίων χώρων.
Αποτελούν, επιπρόσθετα, ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια για να γίνει η παραλιακή μας ζώνη ο 2ος πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, (μετά το κέντρο της Αθήνας), δεδομένων και των μεγάλων πολιτιστικών έργων που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα.
Κατά συνέπεια, η κατάργηση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, δηλώνοντας την ετοιμότητά μας για τα όποια σχέδια ακυρώνουν το δημόσιο κοινωφελή και αναπτυξιακό χαρακτήρα των ακινήτων του Παρακτίου Μετώπου".
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v