Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμβιβασμό με Τσίπρα θέλει η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Ωστόσο θα τονίσει στον Αλ. Τσίπρα ότι η Αθήνα θα πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες. Θεωρεί τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό ευκαιρία να τον γνωρίσει καλύτερα.

Συμβιβασμό με Τσίπρα θέλει η Μέρκελ

Η Άγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να διανύσει μεγάλη απόσταση για να βρει ένα συμβιβασμό με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο σκοπεύει να του πει ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες, ανέφερε Γερμανός αξιωματούχος σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Α. Μέρκελ θέλει να υποχωρήσει η πολεμική ρητορική μεταξύ των δύο πλευρών και να ανακτήσει τον έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα.

Μετά από εβδομάδες κόντρας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας η Γερμανίδα καγκελάριος επιδιώκει να φέρει τις συζητήσεις ξανά σε τροχιά και δεν σκοπεύει να θέσει κανένα τελεσίγραφο στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Κάθε πληροφορίες για τελεσίγραφο είναι ανοησίες και προπαγάνδα και τροφοδοτούνται από εκείνους που θέλουν να υποδαυλίσουν την ένταση, δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

H Α. Μέρκελ θεωρεί τις συναντήσεις ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, τις οποίες θεωρεί θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της, τονίζει ο αξιωματούχος.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, το περιθώριο ελιγμών της είναι περιορισμένο από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Η Α. Μέρκελ είναι πεπεισμένη ότι ότι τώρα είναι η στιγμή για να διεξαχθούν ενδελεχείς συζητήσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίου, Στ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα αφορούν την κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων μελών και το πώς μπορεί να βρεθεί ένας δρόμος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v