Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστέρας: Ομάδα εργασίας από ΤΑΙΠΕΔ, Εθνική και επενδυτές για άρση αδιεξόδου

Τη σύσταση ομάδας εργασίας η οποία εντός διμήνου θα αναζητήσει λύσεις ώστε να προχωρήσει η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης συμφώνησαν σήμερα το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσειων, η Εθνική Τράπεζα και το επενδυτικό σχήμα.

Αστέρας: Ομάδα εργασίας από ΤΑΙΠΕΔ, Εθνική και επενδυτές για άρση αδιεξόδου

Μέσα στο προσεχές δίμηνο θα αναζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε να προχωρήσει η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και του επενδυτικού σχήματος που είχε επικρατήσει στο διαγωνισμό με προσφορά 400 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε το Προεδρικό Διάταγμα για το ειδικό χωροταξικό σχέδιο της επένδυσης (ΕΣΧΑΔΑ) μολονότι υπήρξαν διορθώσεις ώστε να κουμπώσει περισσότερο με το σχεδιασμό στην ευρύτερη περιοχή.

Η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος αποτελούσε προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της Αστήρ Παλάς στο επενδυτικό σχήμα αραβικών και τουρκικών κεφαλαίων έναντι 400 εκατ. ευρώ.

Το ΣτΕ έκρινε το Προεδρικό Διάταγμα μη νόμιμο ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών (καμπάνες) και την κατασκευή κτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι.

Τώρα οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχουν την έκταση στο Μικρό Καβούρι, αναζητούν τρόπους για να βγουν από το αδιέξοδο.

Στο επενδυτικό σχήμα (Jermyn Street Real Estate Fund IV LP) που επικράτησε στο διαγωνισμό για το ξενοδοχειακό συγκρότημα συμμετέχει με 33,75% η τουρκική Dogus, με 25% το Abu Dhabi Investment Council, o κρατικός επενδυτικός βραχίονας του Αμπού Ντάμπι, και με 25% το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ (Public institution for social security State of Kuwait).

Ηδη κυκλοφορούν πληροφορίες περί διαφοροποιήσεις στο μετοχικό σχήμα των επενδυτών και πιθανές αποχωρήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν επίβεβαιωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v