Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμευση Ντράγκι για συνεισφορά σε μακροπρόθεσμη λύση

Την βούλησή του να συνεισφέρει σε μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, στη συνάντηση που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον.

Δέσμευση Ντράγκι για συνεισφορά σε μακροπρόθεσμη λύση

«Ο κύριος Ντράγκι εξέφρασε τη βούλησή του εκ μέρους της ΕΚΤ να συνεισφέρει στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών μετά τη συνάντηση του κεντρικού τραπεζίτη με τον Ελληνα υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

Σύμφωνα με στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, ο κ. Ντράγκι στην συνάντησή του με τον κ. Βαρουφάκη επιβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θέλει γρήγορα μια λύση για την Ελλάδα.

Ο κ. Βαρουφάκης και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον για μία ώρα και συζήτησαν διεξοδικά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μέρα προς μέρα μέχρι τις 24 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα ζητά από την ΕΚΤ να επιτρέψει ξανά στις ελληνικές τράπεζες να αντλούν ρευστότητα από το ευρωσύστημα ενώ έχει ζητήσει και την αύξηση του ορίου για την έκδοση εντόκων γραμματίων.

Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα έχει κρατήσει την Αθήνα σε "κοντό λουρί", αίροντας τους ειδικούς όρους που επέτρεπαν στις τράπεζες την άντληση ρευστότητας, ενώ αυξάνει το όριο του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) σε εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με τις ανάγκες των τραπεζών, απαγορεύοντάς τους να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ελληνικά έντοκα γραμμάτια. 

Ο Ελληνας υπουργός αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον αμερικανό υπουργό οικονομικών Jack Lew και τον ιταλό ομόλογό του, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v