Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σακελλαρίδης: Δεν θα πάρουμε οριζόντια μέτρα

Επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ξέρουμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά δεν ανοίγουμε τώρα τη συζήτηση. Δεν φοβόμαστε την λαϊκή βούληση. Mε τις κινήσεις στο φορολογικό μέτωπο θα γίνει αναδιανομή βαρών.

Σακελλαρίδης: Δεν θα πάρουμε οριζόντια μέτρα

Τη διαβεβαίωση ότι η όποια συμφωνία με τους δανειστές δεν θα συνοδευτεί από οριζόντια μέτρα έδωσε πριν από λίγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τα όποια μέτρα και μεταρρυθμίσεις ληφθούν δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα αναδιανείμουν τα βάρη του ελληνικού λαού, ιδίως αυτών που έχουν πληρώσει τα περισσότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε όλες τις «κόκκινες γραμμές» της, γεγονός που, όπως είπε, επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις των θεσμών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, είπε πως είναι «κόκκινη γραμμή μας, γιατί γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα». Διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα έρθει άμεσα προς νομοθέτηση στη Βουλή.

Για το συνταξιοδοτικό επεσήμανε ότι «η θέση μας είναι ίδια ακριβώς, δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων και αυτό περιγράφεται και στη χθεσινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει η τελική συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση και θα εγκριθεί από το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης. Δεν παρέλειψε δε να στείλει μήνυμα στους θεσμούς, ότι «δεν γίνεται να κάνει η κυβέρνηση σε όλα πίσω, αφού δεν υπάρχει τέτοια λαϊκή εντολή, αλλά πρέπει να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Όσον αφορά το χρέος, επανέλαβε ότι δεν είναι βιώσιμο, ωστόσο όπως είπε «δεν το βάλαμε σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο των αμοιβαίων συμβιβασμών. Το αφήσαμε για επόμενη περίοδο που θα τεθεί από την ίδια την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να το κρύβουμε κάτω από το χαλάκι. Σεβόμαστε τους λαούς της Ευρώπης, θέλουμε να το δούμε από κοινού, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Για την υπόθεση του Τ.Τ., διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη η οποία κάνει τη δουλειά της. Ωστόσο, όπως είπε, θα πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνεια παντού. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που επαναφέρουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, επανέλαβε ότι «οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση που είναι σύμμαχός της».

Σχετικά με τη δόση του ΔΝΤ της 12ης Μαΐου, απάντησε ότι βασική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετεί όλες τις υποχρεώσεις της σε εσωτερικό και εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v